Λαχανιά

Υλικά
8 μερίδες κρέας ζυγούρι (μαγειρεύεται πολύ ωραία και με μοσχάρι)
2-3 λάχανα (ανάλογα με το μέγεθος) κομμένα σε μέτρια κομμάτια (περίπου 6Χ2 για να δώσω μια τάξη μεγέθους) αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα πολύ σκληρά μέρη
2 κουτιά τοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα (αν είναι φρέσκια τομάτα, ακόμη καλύτερα)
ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδου
αλάτι, πιπέρι
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με νερό σκέτο να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες ώσπου να μαλακώσει. Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες στο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτουμε τα τοματάκια και γυρνάμε λίγο τη σάλτσα. Στη συνέχεια. προσθέτουμε το ζωμό από το κρέας που έχουμε βράσει.  Άν δούμε ότι το ζουμί είναι λίγο προσθέτουμε και λίγο νερό (πρέπει να μισοσκεπάζεται το φαγητό). 
Προσθέτουμε τα λάχανα κομμένα σε μέτρια κομμάτια, αφού τα έχουμε πλύνει καλά. Προσέχουμε να τα βάζουμε λίγα λίγα για να μαραίνονται και να 'κάθονται' ανακατεύοντάς τα για να πηγαίνει παντού η σάλτσα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε προσεκτικά το βρασμένο κρέας ανάμεσα στο λάχανο και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό πρέπει να μείνει με ζουμί. Άν βάλουμε την καυτερή πιπεριά, αυτή θα δώσει ένα ελαφρύ κάψιμο στο φαγητό. Άν κάποιος το θέλει πιο καυτερό, παίρνει την πιπεριά στο πιάτο του, τη σπάει με το πηρούνι και την ανακατεύει με το φαγητό.
Το φαγητό τρώγεται αρκετά ζεστό.