Σκοποί του συλλόγου είναι:

 1. Η συμβολή με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην ανάπτυξη του επιπέδου παιδείας και καλλιέργειας ενός εκάστου των μελών του, με απώτερο σκοπό την ελεύθερη εκδήλωση της προσωπικότητας του προς όφελος του ίδιου και της συλλογικής ή της ευρύτερης κοινωνικής ενότητας στην οποία ανήκει.  

2. Η ηθική, πνευματική και κοινωνική εξύψωση των μελών του και η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και συσφίξεως των αδελφικών μεταξύ τους σχέσεων.

3. Ειδικότερα, η συμπαράσταση και η παροχή ηθικής και οικονομικής βοήθειας σε αποδεδειγμένα αδύναμα μέλη ως και της οικογένειας τους, προς κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών τους, προς κάλυψη αναγκών μόρφωσης και προόδου των παιδιών τους και γενικότερα προς κάλυψη δύσκολων προσωπικών και οικογενειακών αναγκών τους.

4. Η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων και λοιπών μέσων για την επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.

5. Η συμμετοχή του συλλόγου σε κάθε είδους εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου.

 

H προώθηση των σκοπών του συλλόγου θα γίνεται με όλα τα νόμιμα μέσα τα οποία ενδεικτικά είναι:

1. Κατάλληλες ενέργειες και παραστάσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχές και Νομικά ή Φυσικά πρόσωπα.

2. Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα στον τύπο.

3. Η συνεργασία με άλλους συλλόγους, σωματεία ή οργανώσεις που είτε υπάρχουν ή πρόκειται να ιδρυθούν και που έχουν τους ίδιους ή παρόμοιους ή συναφείς σκοπούς. 

4. Η πραγματοποίηση διαλέξεων, εκδρομών, εορτών, χορών, αθλοπαιδιών, εράνων, μελετών, θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων.

5. Η ίδρυση εντευκτηρίου, λέσχης, αναγνωστηρίου, βιβλιοθήκης καθώς και η έκδοση εφημερίδας, περιοδικών και λευκωμάτων.